Artemia s.r.o.
Drobečková navigace

Úvod > Články > Rychlost realizace

Rychlost realizace



Jak rychle můžete mít vlastní vrtanou studnu?

S nedostatkem pitné vody roste zájem o vlastní vrtané studny. Pokud se spojíte s profesionály, může vám z kohoutků téct kvalitní voda už za několik měsíců. Co obnáší realizace vrtané studny? A kolik času zaberou jednotlivé kroky?

Voda je základem všeho a nejde bez ní být. Povrchových vod ubývá, voda z veřejných zdrojů zdražuje. I proto je rozumné pořídit si vlastní vrtanou studnu a získat nezávislost. Realizaci studny může prodloužit jednání s úřady. S tím vám ale v ARTEMIA rádi pomůžeme, stejně jako se zhotovením vrtané studny na klíč. K vodě vždy přistupujeme s pokorou, vážíme si ji, protože je nejcennějším zdrojem na planetě.

Čekání na vlastní studnu

Protože je dnes poptávka po vrtaných studnách velká, běžná čekací lhůta je kolem dvou až dvou a půl roku. V ARTEMIA jsme pořád schopni zhotovit vám vrtanou studnu na klíč do několika měsíců. Máme pět moderních vrtacích souprav a tým vysoce kvalifikovaných a zkušených profesionálů, díky nimž pracujeme rychle a kvalitně.

Potup je následující

  • Kontaktujete nás a probereme možnosti, připravíme cenovou nabídku, kterou vám pošleme do tří pracovních dní.
  • Do dvou týdnů se sejdeme u vás na pozemku a popovídáme si o tom, kde studna může být a jaké jsou možnosti realizace.
  • Pustíme se do vyřizování povolení, což může trvat několik týdnů. Když povolení k vrtání získáme, je ještě nutné počkat, až nabyde právní moci (30 dní).
  • Samotné vrtání pak máme hotové za jeden den. Vrtanou studnu vám předáme včetně příslušné dokumentace a povolení.

Co prodlužuje realizaci studně?

Jsou dvě věci, které mohou realizaci vrtané studně prodloužit: přetížení úřadů a stížnosti sousedů. Vše se vždy snažíme aktivně řešit. Se sousedy komunikujeme, vysvětlujeme jim, jak bude vrtání probíhat a že vždy chráníme již existující zdroje vody, například jejich kopané studně.

Před vrtáním, při vrtání i po vrtání zdroje změříme a výsledkem je závěrečná zpráva zpracovaná hydrogeologem, která ukáže, nakolik vrt ovlivnil nebo neovlivnil okolní zdroje.

O termínu realizace vrtané studny rozhoduje i podloží. Studny, které vrtáme do 30 metrů hloubky, stihneme zpravidla za 1 až 3 měsíce. Studny, jež si vyžádají hlubší vrty, trvají kolem 2 až 4 měsíců.

Rádi vám zodpovíme vaše otázky k vrtaným studnám. Kontaktujte nás.

ARTEMIA, s.r.o. I Vrtané studny za 6 měsíců

Vrtané studny realizujeme rychle a na klíč. Bez starostí budete mít vlastní kvalitní vodu do 6 měsíců. Od projektu po vrt. Napište si o nabídku vrtané studny.