Artemia s.r.o.
Drobečková navigace

Úvod > Články > Vrtané studny na klíč

Vrtané studny na klíč



Vrtané studny na klíč: Do 6 měsíců vlastní voda bez starostí

Mít vodu je naprosto zásadní. Nezávislost na veřejných zdrojích vám zajistí vrtaná studna. Pokud si ji necháte zhotovit na klíč, z kohoutků vám poteče vlastní kvalitní voda už za několik měsíců. Co realizace vrtané studny obnáší?

S vodou může být kříž. Z veřejných zdrojů je drahá, povrchové vody není dostatek. Řešením jsou proto vrtané studny, které jímají vodu z nižších vrstev, jež nejsou přímo ovlivněné množstvím srážek. Voda do studny přitéká ze skalnatého podloží, je kvalitní a je jí dostatek.

Od povolení k vrtání studny

Pokud se pro vlastní vrtanou studnu rozhodnete, je nutné nejdříve zjistit, jestli ji na vašem pozemku lze zrealizovat. Vše začíná hydrogeologickým průzkumem lokality. S tím ve firmě ARTEMIA pomáháme. Pokud se na nás obrátíte, ze všeho nejdřív zjistíme, jaké je na pozemku podloží a jaké jsou možnosti vrtané studny. Potom vám vyhotovíme cenovou nabídku včetně variant provedení.

Následuje schůzka na vašem pozemku. To je v podstatě jediná součinnost, kterou od vás potřebujeme. Řekneme si, kde studna může být, kudy povedou trubky. Pak už se o nic nemusíte starat. Zařídíme projekt, zajistíme veškerá povolení i stanoviska. Převezmeme na sebe břímě jednání s úřady a případně i se sousedy, kteří mohou vznést námitku.

V případě studní do třicetimetrové hloubky stačí jen projekt od hydrologa a povolení od vodoprávního úřadu. Ke studnám s hloubkou nad třicet metrů se vyjadřuje i krajský úřad a obvodní báňský úřad. Vedle projektu a stanoviska dotčených orgánů je nutné i povolení průzkumného vrtu, stavební povolení a povolení odebírat vodu. Vše pro vás zajistíme.

Vrtaná studna do půl roku

Když jsou hotová všechna povolení, což trvá kolem tří až čtyř měsíců, můžeme začít vrtat. Nejdříve se s vámi domluvíme na termínu vrtání, pak vše zrealizujeme na klíč a předáme vám studnu i příslušnou dokumentaci.

Protože pracujeme s novou pásovou technikou, která je výkonná, celkové práce na studni trvají 4 až 8 hodin, potom je už vrt funkční. Máme celkem pět vrtacích souprav, takže u nás na studnu nečekáte dva a půl roku jako u některé konkurence, ale zvládneme ji do půl roku, většinou máme hotovo za tři až čtyři měsíce.

Chcete i vy šetřit za vodu a mít kvalitní vlastní zdroj? Začněte tím, že nám napíšete nebo zavoláte a my vám připravíme nezávaznou nabídku vrtané studny.

ARTEMIA, s.r.o. I Vrtané studny na klíč

Realizujeme vrtané studny na klíč. Vlastní voda do 6 měsíců. Používáme moderní techniku, pracujeme kvalitně. Poptejte vrtanou studnu bez starostí.